Gastgezin

Voor 2020 zijn wij op zoek naar mensen die serieus geïnteresseerd zijn om gastgezin te worden voor onze cattery.

In cattery's zie je vaak dat er grote groepen katten bij elkaar leven. Dit kan goed gaan, maar vaak ervaren katten hier veel stress van. Soms zelfs zonder dat de eigenaar/fokker dit door heeft. Vooral in een cattery met veel open poezen en kater(s) kunnen de hormonen voor veel spanning zorgen. Om die reden streven wij er naar onze kattengroep klein te houden, voor het geluk en de gezondheid van onze katten. 

Aangezien we wel door willen gaan met ons fokprogramma en doelen, kiezen we er voor een liefdevol gastgezin te zoeken voor 1 van onze toekomstige kittens. Lijkt u het leuk om eens een nestje mee te maken? Wilt u ervaren of het u bevalt ooit zelf een cattery op te starten? Dan kan dit een hele mooie tussenoplossing zijn voor u. 

Wat houdt het in om gastgezin te worden voor onze cattery?
Als u gastgezin wilt worden, neemt u een kitten/poes kosteloos van ons over. De poes blijft deel van ons fokprogramma en gedurende deze periode blijven wij eigenaar van de poes. Van te voren wordt het max. aantal nestjes (1, 2 of 3) contractueel vastgelegd. Natuurlijk wordt ten alle tijden gekeken naar de gezondheid en welzijn van de poes. Indien de poes het duidelijk niet waardeert om moeder te zijn, wordt zij gesteriliseerd. Dit wordt in samenspraak met u gedaan. Zodra de poes gesteriliseerd is, wordt u officieel eigenaar van de poes. 
Gedurende het fokprogramma betalen wij alle fok- gerelateerde zaken. Voeding, inentingen, kattenbakvulling wordt door u betaald. Wij betalen alle kosten gedurende de zwangerschap tot de laatste kittens vertrekken (voeding, kattenbakvulling, speelgoed, medische zaken, inentingen, chip, etc. ). Uiteraard begeleiden wij u gedurende dit hele traject. De verantwoordelijkheid van de kittens ligt uiteindelijk bij ons. Alle afspraken wordt vastgelegd in een contract zodat er geen discussies kunnen ontstaan. 

Heeft u interesse en woont u niet langer dan 45 min. rijden vanaf Beinsdorp? Neem dan contact met ons op via de mail (zie kopje contact). Graag ontvangen wij een omschrijving van u thuissituatie en uw motivatie om hier aan deel te nemen. Daarna willen we graag kennismaken.